TVT-SUUNNITELMA

Hannan toteutus

Johdanto


Toteutus on suunniteltu Muutoskoulutus-ryhmälle, jossa ensimmäinen osuus koostuu lähiopetuspäivistä ja toinen osa itsenäisestä opiskelusta. Osallistujat ovat irtisanottuja henkilöitä, jotka haluavat päivittää työnhakuvalmiuksiaan. Valmennuksen tavoitteena on mahdollisimman nopea työllistyminen tai pitkäkestoiseen koulutukseen hakeutuminen.

TVT:n avulla opiskelijat voivat edetä yksilöllisesti ja joustavasti.
Tavoitteena on luoda verkkoympäristö, joka tukee lähiopetusta, tiivistää yhteydenpitoa opiskelijoihin etäjaksolla sekä mahdollistaa myös täysin etäopiskeluna toteutettavan kokonaisuuden. Seuraavassa on esitelty välineitä ja sovelluksia, joita toteutuksessa hyödynnetään.


Amiforum


Amiforumissa opiskelijoilla on käytössään materiaalipankki (ammattisivu) sekä ryhmän ohjauksen tukena käytettävä opintosivu.

Opintosivulta löytyvät lähipäivien materiaalit, mahdolliset luentotallenteet ja kirjallisuusvinkit. Täällä on kuvattu valmennuksen rakenne ja sisällöt (ryhmäkohtainen aikataulutus Office 365:n puolella kalenterissa). Myös tehtävänannot yksityiskohtineen löytyvät täältä. Oppituntityökalulla voidaan luoda kokonaisuuksia itseopiskeluun.

Office 365


Office 365:een luodaan omat ryhmät kullekin valmennusryhmälle. Kaikille jaetusta kansiosta löytyvät yleisohjeet jne. Lisäksi pienryhmillä on omat kansionsa, jotka on myös jaettu koko ryhmälle.

Ryhmän kalenteri toimii samalla lukujärjestyksenä ja sieltä löytyvät myös tehtävänannot (otsikkotasolla, tarkempi kuvaus Amiforumissa).
Jokainen osallistuja avaa myös henkilökohtaisen kansion, jonka hän jakaa vain kouluttajalle. Kansioon tallennetaan mm. hops, cv, hakemus, jatkosuunnitelma, joita kouluttaja käy kommentoimassa suoraan kansiossa.

Lisäksi opiskelijat kirjoittavat työnhakupäiväkirjaa blogiin, ja käyttävät tarvittaessa luokan muistikirjaa apunaan.

Lync/ Skype for business


Lyncin avulla voidaan järjestää video-ohjauksia. Opiskelijat voivat osallistua kontaktipäiviin myös Lyncin kautta (videovälitteiset opetustilanteet).

LinkedIn


Valmennuksen osallistujat työstävät omaa ammatillista profiiliaan LinkedInissä.