ROME - GIANICOLO & TRASTEVERE

www.ciaotutti.nl | Ciao tutti City Walk #30

GIANICOLO & TRASTEVERE


De Romeinse wijk Trastevere ligt, zoals de naam al aangeeft als je deze letterlijk vertaalt, aan de andere kant van de Tiber. Volgens de trotse inwoners liggen hier de wortels van Rome. Ze beschouwen zichzelf dan ook als de enige echte Romeinen. In juli wordt dit tien dagen lang gevierd, tijdens het feest van de Noiantri, zoals de inwoners van Trastevere zich noemen.
Maar ook op andere dagen staat Trastevere bekend vanwege het bruisende avondleven. Er zijn veel gezellige restaurantjes, bars en terrassen te vinden, die tot diep in de nacht zorgen voor een levendige sfeer. Maar wij vinden het minstens zo heerlijk om overdag door Trastevere te dwalen, als je de charmante straatjes nog bijna helemaal voor jezelf hebt.


Slaperige katten, steegjes met wapperende was, de middagzon die straalt op een oude Fiat500, bakkers en restauranteigenaren die druk in de weer zijn... Wie het echte Trastevere wil leren kennen, moet de sfeer ook een keer overdag hebben geproefd!
We beginnen onze wandeling hoog boven Trastevere, op de groene Gianicolo. Vanaf het prachtige uitkijkpunt boven op de heuvel dalen we langs een paar mooie bezienswaardigheden af, naar het hart van Trastevere, om de leukste, mooiste en lekkerste plekjes van deze volkswijk te ontdekken. Onderweg bewonderen we niet alleen pittoreske straatjes en pleinen, maar ook prachtige fresco’s van Rafaël, bijzondere dertiende-eeuwse mozaïeken en een unieke fontein. Andiamo!

Saskia & Willemijn — Ciaotutti.nlLengte route: ca. 3,5 kilometer | duur: ongeveer een hele dag, met onder meer een bezoek aan een van de mooiste uitzichtpunten van Rome en aan Bramantes tempeltje. Je bewondert Rafaëls kleurrijke fresco’s in Villa Farnesina en de letterlijk en figuurlijk schitterende mozaïeken in de Santa Maria in Trastevere. Je smikkelt van de versgebakken biscotti in een echte Romeinse koekjesfabriek en neemt een heerlijke grattachecca als verfrissend tussendoortje. Ook tippen we een paar culinaire adresjes voor een diner in Trastevere, voor een heerlijk afsluiting van een dag vol indrukken.

P.S. Het is aan te raden deze wandeling niet op zondag te lopen, aangezien zowel Villa Farnesina als sommige andere adressen dan gesloten zijn.

Route in Google Maps


KEEP READING


Unlock the full Rome city guide and discover all the Eternal City's hidden gems for just € 3.99
You will get an offline mobile version and a ready-to-print one included in this bundle!

GET FULL VERSION